Télikert építése országosan
Ön is szeretne télen is a teraszon kávézni?
Belépés

Télikert

Télikert mint új helyiség az ingatlanhoz:

Kis ráfordítással, egy új helyiséget adhat otthonához a télikert. Nevéből is adódik, télen is meleg helyet nyújtó helyiség a növényei számára. Az újonnan felfedezett anyagok, lehetővé tették, hogy olyan szigetelést érjünk el a kert kialakításával, amely akár már egy külön helyiségnek is megfelel. Azaz hosszas tartózkodásra is alkalmas. Az épület fűtése során a télikert építésével nem jár együtt a hűvösebb helyiség felfűtése miatti plusz költség, csupán csak a légtér növekedése miatt fordulhat elő kismértékű változás. A télikert építést bízza szakemberre, mert több szempontot is figyelembe kell venni, hogy a későbbiekben már csak élveznie kelljen télikertjét.

Télikert csoportosítása alapanyag szerint:

  • Alumínium
  • Műanyag
  • Fa
  • Hibrid

Télikert felépítése:

  • Alap: Ez az alkotórész általában már a rendelkezésünkre áll, egy már meglévő terasz vagy erkély formájában. Ez a rész képezi azt a helyet, ahova a beépítést tervezzük. Az alap többnyire beton, melyet később burkolunk.
  • Oldalfal: Akárcsak egy különálló épület esetében, a télikertet is falak alkotják, ám fontos különbség, hogy ebben az esetben a stabilitásért tartóoszlopok felelnek, a hőszigetelésért pedig az üveg. A fal, alumínium alapanyag esetében, elképzelésének megfelelően, akár nagy fesztávolságokban is nyitható.
  • Tető: A télikert egyik legszebb eleme, mely lehetővé teszi, hogy télen is elmerüljön a csillagos ég látványában, bent a meleg helyiségben. Hiszen a tetőt is üveg képezi, a szabályozásnak megfelelően, fejfeletti üveg esetében biztonsági üveg formájában.

 


A fent leírtak alapján, különböző anyagok állnak rendelkezésünkre a télikert alapanyag kiválasztásakor, azonban mindig figyelemmel kell lennünk a választásnál arra, hogy mik a céljaink a télikerttel. Amennyiben lényeges a hőszigetelés, úgy célszerű több légkamrás műanyagprofilt választani, egyfelől olcsóbb, mint az alumínium, másfelől jobb szigetelő anyag. Nem szabad csupán az esztétikára hagyatkozni a választásnál, mert később megbánhatjuk a döntésünket. Válasszon a baloldalon található menüsorból, ahol az egyes pontok alatt megtalálhatja a fent említett anyagok részletesebb leírását.

A Partner-Doors Kft. kizárólag alumínium, műanyag, illetve hibrid megoldást alkalmaz.

Mi ennek az oka?

A télikert kezdetekben egy faszerkezetből álló nyitott térrész volt, amelyre egy általánosságban ismert fél nyereg tető, vagy sátortetőt alakítottak ki, mely a szokásos szarufa, gerenda, tetőléc, cserép elemekből állt. A fa szigetelési tulajdonságai azonban igen kellemetlenek. A hő átbocsátási együtthatója U=2,7 W/m2K. Ami a műanyaggal illetve az alumíniummal szemben igen hátrányos. Ezenkívül a fa, mint alapanyag, egy másik szempontból is kedvezőtlen. Amíg a műanyag, alumínium profilok, olyan összetevőket tartalmaznak, mely megakadályozzák a szín elhalványulását, szilárdsági tulajdonságait hosszú távon megőrzik. Ezzel szemben a fa alapanyagból készült épületszerkezetek, amelyek a környezettel közvetlen kapcsolatban állnak, elöregednek, veszítenek kedvező szilárdsági tulajdonságaikból. További hátrány, hogy a fa természetes összetevői révén épületszerkezetként beépítve is megfertőződhet, különböző gombák által, illetőleg a rovarok is káros hatást fejthetnek ki a faszerkezetben. Ezek ellen védekezni csak odafigyeléssel és anyagi ráfordítással lehet, tehát rendszeresen ápolni, gondozni kell az épületszerkezetet, ami az idő elteltével kényelmetlenségeket, bosszúságot okoz.

Egyedülálló hibrid télikert:

Egyedülálló, mert a Partner – Doors Kft. által gyártott hibrid, azaz alumínium-műanyag télikert fejlesztésénél fontos szempont a költséghatékonyság, így olyan szerkezetet sikerült kifejleszteni, amely kedvező árban van, azonban a hosszú távú minőséget garantál.

Miért jó a télikert?

Ebéd a szabad ég alatt téli napokban is. Milyen fantasztikus érzés a természet közelségét érezve elfogyasztani az ebédünket. Ezen kívül, ahogy a nevéből is következik, a kulcsszó, hogy télen is megőrizhetjük növényeink épségét, tökéletes helyszínt biztosít a télikert szobanövényeink számára. Bizonyára, szívesen fogyasztanak el egy finom ebédet, a nyári melegben a teraszon. Képzelje el, hogy télen is megteheti ugyanezt, érezve a természet közelségét, csakúgy, mint nyári hónapokban! A klímaváltozás hazánkat is elérte, így egyre kevesebb azon napok száma, amikor önfeledten kiülhetünk a teraszra. A télikert kialakításával az összes oldali nyithatóságnak köszönhetően a nyári szellőt is érezhetjük, télen viszont tökéletesen elszigetelődünk a hidegtől, de a természettől nem, a szabad ég alatt érezhetjük magunkat. az eddig említetteken kívül persze még számos lehetőség kialakítható, a télikert építés variációknak csak a képzelet szabhat határokat.

Kérjen ingyenes árajánlatot most!>;>;>;>;>;

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék
Stat:
Most 50%-os akcióban/0